Header

PRESENTER


Hejsan hallå!

Här går det som vanligt undan! Fyllde år i veckan, därav bloggpausen. Nu är man mitt emellan 30 och 40, och det känns kanon! 
Älskar den  speciella födelsedagskänslan som sitter i hela dagen och lång och jag tycker det är jättemysigt att bjuda in föräldrar och svärföräldrar på lite kalas för att fira. Tänker ofta på att hur glad och lyckligt lottad man är för att man får bli äldre och vara frisk.
Hursomhelst, i torsdags på min dag blev jag uppvaktad med fina paket av min älskade, lilla familj. I ett av paketen låg nämligen, en sak jag önskat mig ganska länge.... En ny kamera! Min Canon Eos känns som den sjunger på sista versen nu och bilderna blir inte alls bra, och med mitt fotointresse vore det kul med en lite mindre, kompaktare systemkamera.
Det blev en sådan här!
Håller på som bäst att lära mig den så hoppas ni har lite överseende med bilderna!

Nä, nu har jag inte tid att sitta här mer, nu ska det rullas köttbullar, pannbiffar på 1,2 kg nötfärs, så vardagsmiddagarna framöver är fixade!

KRAM OCH TREVLIG SÖNDAG ÖNSKAR JAG ER!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

SÖTA SAKER

Innan vi for ut till flygplatsen hann vi med en liten fika på ett Hägen Daz-café nära Alexanderplatz.
Vi delade på en fantastiskt god skapelse med Hägen daz-glass med små bitar av cookies i, vispad grädde, chokladsås och en cookie nerstucken i glassen.Nu kanske ni undrar om vi fick shoppat något? Inte i några större mängder, men lite blev det på Primark  (engelsk kedja, lite som GeKås Ullared, men lite hippare).
KaDeWe blev det lite på livsmedelsavdelningen, där det fanns alltifrån lyxchark till champagnebar.
Jag hittade bland annat mix för att blanda den amerikanska drycken Kool aid,  guldfärgat dekorationssocker samt en fiskkrydda som passar bäst till lax, perfekt för oss som äter mycket lax.Berlin är absolut en stad jag kan tänka mig att återvända till, hade velat se ännu mer, men med begränsad tid ( 1 1/2 dygn) så fick vi prioritera. Nästa gång får kidsen följa med.

KRAM


Likes

Comments

RESOR&UTFLYKTER

Det blev mycket strosande och museébesök. 
I Berlin har de ju sin alldeles egna musee´-Insel (tyska för ö, alltså musée-ö), med mängder av mer och mindre intressanta muséer. Det mest intressanta var DDR-muséet där man kunde få en inblick i hur det var att leva i gamla väst -respektive östberlin. Även Berlins domkyrka/katedral är väl värt ett besök!Berlin domkyrka/katedral, med imponerande takhöjd!
Kvällsvy av mäktiga Brandenburger Tor.

På kvällen åt vi gott på en mysig Italiensk kvarterskog, för egen del blev det en krämig tagliatelle med kyckling och svamp.Dagen efter tog vi oss till gamla västberlin där byggnaderna var mer moderna och fler shoppingcenter. Gick även förbi en kyrka som blev totalt sönderbomad under andra världskriget och som devarsamt byggt upp, men som man såg att den varit bombad. Sorgligt och historiens vingslag är hela tiden med och gör sig påmind.Sista lunchen i Berlin intog på restaurang Blockhus, lite liknande koncept som Jensens böfhus, men mycket godare och lite fräschare. Jag valde oxfilémedasljonger med bakad potatis sourcream dip, coleslaw och vitlöksbröd, sååå gott! Den absolut godaste måltiden på hela resan!


Strosade runt på Berlins svar på NK, KaDeWe. Blev inget shoppande där men fotade på leksakavdelningen där de sålde yoohoorer ( Yoohoo friends) som våra kids är störtförtjusta i. Priserna på gosedjuren var förstås i en helt annan kategori än på GeKås Ullared, där även dessa finns att köpa...


Om ni orkar, så kommer det en liten fortsättning.....

KRAM


Likes

Comments

RESOR&UTFLYKTER

Hejsan hej!

Nästan två veckors avbrott från bloggen blev det. En resa till Berlin, jobbstart och lite annat kom visst emellan, men nu är jag på banan igen.
Om vi börjar från första meningen om anledningen till bloggpausen så stavades det B E R L I N, dit vi for på tumanhand i ett 1 1/2 dygn, medans kidsen var iväg på semester med sin farmor och farbröderna.
Till Berlin tog vi oss på smidigaste möjliga sätt med Air Berlin som har direktflyg från Landvetter. Resan tog max 60 minuter och man blev bjuden på på kaffe/the´juice och sött eller salt snacks. 
Vad jag förstått på mer flitiga flygresenärer så är detta lite ovanligt och tecken på mycket god service att servera något på en så kort flygning. Vid avstigning fick alla resenärer dessutom ett chokladhjärta inslaget i rött folie. Tänk att det lilla extra gör så mycket.

Väl i Berlin och på hotellet blev vi anvisade till granhotellet som var av högre standard än det vi från börjat boka, så utan extra kostnad uppgraderades vi. Vistelsen i Berlin kunde inte börja bättre!


Vårt fina rum på Armada hotel...På kudden låg det en liten påse godis, ett bevis på omtanke om sina gäster.Riktigt fräscht badrum, med ek! och så snyggt med grön/grå toner till eken.

Efter incheck på hotellet blev det lunch på en trevlig tysk restaurang och mannen njöt en öl till maten. 
Mannen beställde currywurst, som faktiskt smakade ok.
För egen del blev det en hederlig spaghetti Bolgonese
Ett av Berlins landmärken, tv-tornet! 

För att inte trötta ut er med en stor bildexplosion på en gång så kommer resten av bilderna i nästa inlägg!

KRAM

Likes

Comments