Header

BAKAT, SÖTA SAKER, FAMILY


En riktig kakfavvo i vår familj, men vem gillar inte en saftig morotskaka med superkrämig färskostglasyr på toppen?!



Go ' kväll finisar!


Nyss hemkommen från trivselkväll med grillning och tipspromenad med prins K:s klass. Så himlans mysigt och kul att träffa han klasskompisar med föräldrar. Älskar sådant!

Tänkte ikväll bjuda er på mitt godaste recept på morotskaka. Den här varianten bakas i långpanna, så det blir många goda rutor av kakan att njuta av.

Detta behövs:

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
6 dl finriven morot
2 dl matolja

Färskostglasyr:

200g rumsvarmt smör
200g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 pressad citron


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver , bikarbonat, kanel och vaniljsocker i en bunke.
Skala och riv morötterna fint. Rör samman mjölblandningen med äggsmeten. Tillsätt morötter och olja och rör till en jämn smet.
Häll smeten i långpannan.
Grädda i ugnen i ca30 minuter.

Låt kakan svalna och förbered under tiden glasyren.
Vispa ihop samtliga ingredienser till glasyren. Bred glasyren på kakan. Skär i rutor ovh njuuut!



Det här galet gott! Om vi fikar ute på café och det finns morotskaka på menyn tar vi nästan alltid en bit, så egentligen är det här är en kaka som borde dyka upp oftare hemma hos mig.

Nu väntar lite småplock här hemma innan läggdags.

Ha det nu så fint!

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments