Header

MIDDAGSTIPS FEST&HELG, PASTA&RIS

Kvällens middag med det lustiga namnet Flämtande uttern. Rätten innehåller dock inte utter, som tur är!




Hej på er!



Hoppas ni har en skön lördagskväll . Här njuter jag och mannen av lugnet och ett glas rött medans kidsen parkerat sig tv-rummet i källaren med lite snacks, snart är det dock läggdags för de yngsta. Åt en så god middag ikväll! Rätten går under det lite lustiga namnet flämtande uttern. Receptet fann jag hos Victoria på matplatsen. Orkar ni inte klicka er vidare kommer receptet här:

4-5 portioner:

Ca 700-1000g kycklingfiléer
1 röd paprika
1-2 klyftor vitlök
3 dl vispgrädde
4 tsk socker
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
Salt, svartpeppar samt smör& rapsolja att steka i.
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Dela kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar. Stek den i smör & rapsolja, salta och peppra.
Lägg kycklingfiléerna i formen.
Dela paprikan i mindre bitar och stek den med, strö över sockret och låt steka lite till, fördela paprika-bitarna över kycklingen.
Skala och finhacka vitlöken.
Vispa grädden och blanda ner curry, sambaloelek, mango chutney och vitlök. Bred grädden över paprika och kyckling.
Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
Servera med ris och grönsaker eller en fräsch grönsallad.
Hoppas det smakar!

Både jag och mannen gjorde tummen upp för denna rätt liksom prins K. Tjejerna var inte lika övertygade, men åt iallafall upp maten.
Detta är en perfekt helgrätt och funkar finfint att bjuda på då den sköter sig själv i ugnen.

Nu läggning av barn och sedan lite Game of thrones för föräldrarna!

KRAM



Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments