Header

MIDDAGSTIPS FEST&HELG, KYCKLING&KÖTT, PASTA&RIS



Här kommer receptet på den smarriga mangokycklinggratängen vi bjöd på, på prins K:s kalas i lördags. Receptet hittade jag i boken Mat i långpanna i serien Kyrkkaffe. Som vanligt när det gäller mig så har jag ändrat lite i originalreceptet.
Hursomhelst här kommer min version! Maten räcker till ca 8 personer :

1 röd paprika
1,5 kg kycklingfiléer
1/2 dl mango chutney
2 dl grädde
4 dl créme fraiche
8 portioner kokt ris


1 dl chilisås
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
4 dl riven ost
Salt& svartpeppar
Smör& rapsolja att steka i

Garnering: 1 dl kokos

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs på i stekpannan. Salta och peppra.
Smörj en ugnsfast långpanna och häll i riset.
Tärna paprikan och blanda ner den i riset. kycklingfiléerna.
Blanda ihop créme fraiche, grädde, chilisås, mango chutney, paprikapulver och curry i en bunke.
Häll detta över riset och kycklingen, strö över riven ost och kokos och gratinera i ugnen i ca. 15 minuter.
Servera med sallad och strö gärna över mer kokos.

Detta gjorde succé på kalaset och det var inte sista gången jag lagar detta.

KRAM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments