Header

FAMILY, LÄTTFIXAT, MIDDAGSTIPS VARDAG



Go kväll kära ni!


Sista dagen på jullovet och nu blev det tidigare läggning för skrottarna ikväll och jag fick lite tid över att att bjuda er på ett recept från denna kokboken som jag fick i julklapp av svärfar:

Vi provade detta till middag i veckan, barnen tyckte det var sådär, men jag & C storgillade!

Detta behövs för att laga 4 portioner rårakor på Calles vis:

6 stora grovt rivna potatisar
1 dl gräddfil
1 dl finhackad rödlök
1 dl löjrom, vi använde oss av svart & röd caviar
Smör & olja till stekning
Salt & peppar

Sätt ugnen på 100 grader.
Krydda den grovt rivna potatisen med salt och peppar. Lägg en klick smör & olja i en het stekpanna. Ta en rejäl näve potatisblandning och forma rårakor i önskad storlek. Stek rårakorna frasiga och lägg på en plåt & in ugnen för att hållas varma.
Servera med gräddfil, rödlök och löjrom, alternativt röd & svart caviar.

Detta var tokgott och passar nog än mer perfekt som en vickning/nattamat för att avsluta en fest.
Prova vetja!

Nu ska här skrivas schema till fritids och packas jobbväska, duscha och sedan sängen! Börjar jobba redan kl 6:00 imorgon och som grädde på moset så har vi APT på kvällen med. Låååång arbetsdag väntar!


KRAM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments