Header

FAMILY, MIDDAGSTIPS FEST&HELG, FISK&SKALDJUR, INREDNINGSDETALJER, HELG

Hej fina!


Hur mås det? Här blev det en ofrivillig bloggpaus över helgen, mycket på agendan, men nu är jag på banan igen.
Söndag idag och jag har fått gjort mängder som gör att vår familj är redo för kommande veckan; varit och storhandlat och fyllt på kyl & frys med massor av mat, bäddat rent i alla familjemedlemmars sängar och nu puttrar en biff bourgogne i slow cookern, redo att ätas om någon timme.
Vi försöker alltid äta en god söndagsmiddag tillsammans för att klämma ut det absolut sista av helgen.
Idag tänkte jag tipsa om en riktigt smarrig middag som passar en dag som denna då tiden finns till lite mer tidskrävande maträtter; Sjötunga a’ la Helga från den här trevliga kokboken:

Detta behövs ca. 4 portioner:

700g sjötungfiléer eller spättafiléer duger ochså!

Sås:

2 dl grädde
2 dl fiskbuljong
1 dl vermouth
2 msk smör
2 msk mjöl

Salt & peppar


Duchesspotatis:


1 kg mjölig potatis
1 dl grädde
2 äggulor
1 uppvispat ägg
50 g smör
1 krm riven muskot
Salt & peppar

Garnering:

Färsk dill
Champinjonhattar

Börja med duschesspotatisen.
Skala& koka potatisen i ca.20 minuter.
Pressa potatisen genom en potatispress, rör ner smör, äggulor, grädde, muskot, salt och peppar .
Ställ åt sidan en stund.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Rulla fiskfiléerna och lägg i formen.
Börja sedan med såsen genom att fräsa ihop smör och mjöl, tillsätt fiskbuljongen lite i taget så att redningen inte klumpar sig.
Tillsätt grädde och vermouth & smaka av med salt & peppar.
Fräs champinjonhattarna så att de får lite färg.
Spritsa ut duschessepotatisen längs med kanterna på formen, stryk lite uppvispat ägg på potatistopparna.
Garnera med champinjonhattarna och slå över såsen över fisken. Spara eventuell sås som blir över och servera separat.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Potatisen ska vara gyllenbrun & fisken kännas klar. Dekorera med färsk dill.
Servera direkt!
Detta var sååå gott att jag nog måste laga detta nån helg snart!

Bara älskar mina vackra, grå tallrikar från Mateus. Jag har strl 32 på mina tallrikar. Dessa dukar jag gärna med när hi har gäster eller bara vill duka extra fint på helgen.
Funderar ärligt talat på om jag inte ska önska mig några till så att vi iaf har 12 stycken.
Och kanske något mer därifrån! Ett större fat som
detta passat fint som uppläggningsfat.

Nu verkar kvällens middag snart bli klar, bäst att duka och sätta fart här!
Fin söndagskväll till er alla!

Själva tänkte vi sjunka ner soffan med lite snacks, framför Bron .

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments